Galleri 9 Verdensorden

De første malerier i serien "Verdensorden" kom pludseligt, mens jeg stand-upmalede for gæsterne i to uger under en separatudstilling i 2001. Jeg er flere gange vendt tilbage og malet nye billeder til serien - og er ikke færdig endnu. Med én enkelt undtagelse er alle billederne solgt. Jeg har lagt dem ind på dette galleri, fordi det er vigtigt for mig kunne vise dem samlet.
"Vedensorden" er en dogme-fortælling om ulighed, hvor jeg undersøger, hvad man kan udtrykke med tykke og tynde kroppe. Projektet er at skabe et andet billedsprog for uligheden, end det som jeg selv voksede op med i 70ernes forsimplede socialist-retorik: Dér blev verden regeret af nogle usympatiske kapitalist-grise iført høj hat og kjolesæt.
På en måde er serien udsprunget af det samme behov som billedhuggeren Jens Galschiøt's kendte "Indre svinehunde" - nemlig selvfreleksion. Men mit formål er ikke at skabe politiske fjendebilleder eller pege fingre ad andre; jeg har malet billederne for at kunne tænke over mit eget ansvar - for jeg er selv en af de tykke!
Den slags tanker gør kun rigtig gavn, hvis de kommer videre end til kaffebordet eller den akademiske snak. Læs her om mine forsøg på at komme fra tanke til handling.

Festen i Vesten1

Festen i Vesten 2

Elsker at rejse

Gæstfri

Idealisten 1

Idelisten 2

Flink mand. 70 x 97 cm. DKK 7.000

Bænken

Den sidste aftensmad

Find julen